miercuri, 15 februarie 2017

Cartoon Network în SUA și-a distrus grila

În acest articol vom vorbi despre directorul manager actual al programului pentru versiunea din Statele Unite a lui Cartoon Network, ce a cam făcut ravagii grilei din prezent. Notabil este că această problemă nu se asociază cu versiunea locală Cartoon Network din România (și Ungaria). Deși versiunea românească a canalului are și ea destul de multe probleme în mod curent (în special în legătură cu formatul de imagine), structura grilei acesteia este destul de acceptabilă. Dar tânguirea pentru Cartoon Network din SUA are un mare motiv și veți vedea mai jos de ce.
Spre deosebire de noi, Cartoon Network în SUA se difuzează 14 ore pe zi, de la 6 dimineața până la 8 seara (în timp ce versiunea românească se termină cu o oră mai târziu). Însă în acest timp, grila americană nu poate fi considerată cea mai bogată. Aceasta este grila obișnuită pentru o zi lucrătoare, și de asemenea pentru sâmbăta și duminica:

Cursul săptămânii

06:00 Uimitoarea lume a lui Gumball
07:00 Haideți, Tineri Titani!
09:00 Povești cu Tom și Jerry
10:00 Film (uneori urmat de „Uimitoarea lume a lui Gumball"; depinde de durata filmului)
12:00 Eu și cavalerul meu
13:00 Unchiul bunic
14:00 Clarence
15:00 Formidabilele Magisăbii
15:15 Haideți, Tineri Titani!
17:00 Uimitoarea lume a lui Gumball
18:00 Haideți, Tineri Titani!
19:00 Aventurile fraților urși
19:30-20:00 Uimitoarea lume a lui Gumball

Sâmbătă

06:00 Haideți, Tineri Titani!
07:30 Justice League Action
07:45 Lego: Cavalerii Nexo
08:15 Uimitoarea lume a lui Gumball
09:00 Haideți, Tineri Titani!
10:00 Formidabilele Magisăbii
10:30 Haideți, Tineri Titani!
12:00 Clarence
13:00 Uimitoarea lume a lui Gumball
13:45 Formidabilele Magisăbii
14:00 Steven Univers
15:00 Haideți, Tineri Titani!
16:45 Formidabilele Magisăbii
17:00 Uimitoarea lume a lui Gumball
18:00-20:00 Film

Duminică

06:00 Haideți, Tineri Titani!
07:30 Uimitoarea lume a lui Gumball
09:00 Haideți, Tineri Titani!
12:00 Aventurile fraților urși
13:00 Uimitoarea lume a lui Gumball
14:30 Haideți, Tineri Titani!
16:30 Uimitoarea lume a lui Gumball
17:30 Film
18:00-20:00 Haideți, Tineri Titani!


Structura grilei nu are nici un fel de varietate atâta timp când Vishnu Athreya este la conducere, acesta ocupându-se de grilă de acum doi ani. După cum se observă, mai mult de o treime din program îi este dat serialului ,,Haideți, Tineri Titani!", iar aproximativ o cincime lui ,,Uimitoarea lume a lui Gumball". Știu că poate credeți o exagerare ce vă spunem în articol, dar totuși ce naiba? Pentru ce un singur serial să primească atâtea locuri și timp în grilă?Acest lucru este foarte bine ilustrat în episodul pilot ,,Infinity Train", despre care am mai vorbit într-un articol trecut. Înainte ca Vishnu să fie "orbit de putere", episoadele pilot erau de obicei difuzate în cursul săptămânii în jur de ora 15:00. Acest lucru s-a întâmplat și cu ,,Victor & Valentino" (vezi linkul de mai sus), și de asemenea și cu ,,Apple & Onion". Dar în legătură cu ,,Infinity Train", cu mare cruzime din partea managerului i s-a dat doar o singură difuzare, fără nici un fel de reluare, pe 11 februarie la ora 6 dimineața (în unele zone din SUA însemnând ora 5 dimineața, când soarele abia răsare!). Acesta este un bun exemplu de a ucide un serial promițător când nici măcar nu și-a anunțat soarta. Plus că telespectatorii care au așteptat cu nerăbdare această clipă de a vedea episodul pilot la televizor au trebuit să se scoale cu noaptea în cap, ceea ce pentru majoritatea a fost cu siguranță o experiență total neplăcută.Alt exemplu poate fi dat și de seriale care deja își au difuzarea de noi episoade. Un exemplu perfect este ,,Justice League Action", primul serial adevărat de acțiune făcut pentru Cartoon Network de mai bine de un an, cu publicitate și promovare adevărată. Premiera serialului a fost la un timp foarte decent, și anume joi seara. Dar toate episoadele următoare sunt în mod curent difuzate doar sâmbăta la ora 07:45 dimineața, din nou fără nici un fel de reluare, cum este de altfel cazul și cu celelalte seriale cumpărate. Aceasta este chiar o mare rușine din partea lui Vishnu, mai ales pentru că este vorba despre un serial cu cei mai cunoscuți supereroi din istoria mass-mediei, și merita mult mai mult de atât și cât mai multe difuzări posibile. Dar Vishnu nu vede acest lucru, și aruncă un serial foarte important într-un timp destul de prost pentru telespectatori.

Acum ar trebui să uiți de toate acestea și să te bucuri de celelalte seriale ale tale preferate. Dar ceva tot lipsește. Unul din cele mai longezive seriale de la Cartoon Network, ,,Să-nceapă aventura", care și acum difuzează noi episoade în mod curent, lipsește cu desăvârșire din grilă. Iar actualmente nu avem nici un fel de informație în legătură cu premiera unui episod nou următor. Și ca să facem lucrurile și mai rele de atât, ratingurile au scăzut și ele din ce în ce mai mult atunci când s-a decis ca întregul miniserial ,,Islands" (în română ,,Originile lui Finn") să apară pentru prima oară pe aplicația ,,Cartoon Network Anything", cu o săptămână înainte de premiera originală la televiziune. Dacă ei au impresia că acest lucru îi vor face pe telespectatorii din SUA să se aproprie mai mult de televizor, din păcate ei se cam înșeală.

De asemenea, serialul ,,Un show obișnuit", ce s-a încheiat în acest ianuarie, are și el acum puține șanse. Atâta timp când managerul actual rămâne la conducere, să nu vă așteptați ca serialul în mod curent să aibă foarte multe reluări ca înainte, mai ales că Vishnu tinde de a alunga imediat un anumit serial când acesta nu mai are episoade noi de difuzat.

Cu siguranță SUA are de a face cu o mare scădere semnificativă în ceea ce privește grila de programe. Luați exemplu cum arăta o promovare adevărată în 2011, față de situația actuală de acum:Toate serialele de acțiune sunt ca și dispărute. Nici măcar trei sferturi din oră săptămânal nu sunt dedicate unei părți pentru asemenea seriale. Dacă vă gândiți că ,,Haideți, Tineri Titani!" este considerat ca un asemenea serial, acest lucru are de a face numai dar numai cu comedia. ,,Haideți, Tineri Titani!" este după cum se pare serialul favorit al lui Vishnu, care are cele mai multe locuri în grilă și chiar cele mai mari promovări. Acest lucru este păcat, având în vedere faptul că acest serial este considerat de fani a fii o infamie față de serialul original ,,Tinerii Titani" din 2003, cu comedie și glume ieftine și exagerate. E ca și cum Cartoon Network chiar își bate joc de cei ce sunt împotriva lui ,,Haideți, Tineri Titani!", dând serialul cât mai mult pentru a-i enerva. Iar în ceea ce privește serialele de acțiune, sâmbăta este singura zi adevărată în care cei din SUA pot avea parte cu adevărat de acestea, când Cartoon Network difuzează noi episoade din ,,Justice League Action" și ,,Lego: Cavalerii Nexo". Iar din nefericire se pare că aceste două seriale nu vor avea parte de nici un fel de reluare, și nu prea există mari speranțe. Nu este nici o coincidență că noul sezon ,,Samurai Jack" va fi difuzat pe Adult Swim. Iar adevărul este că nici măcar sezonul 3 ,,Tinerii justițiari" nu se așteaptă să fie pe Cartoon Network, ci cel mai de grabă ori pe Netflix sau de asemenea pe Adult Swim.

Am fi putut zice mai multe, dar presupunem că atât este suficient ca să vedeți și voi starea proastă în care se află grila Cartoon Network din SUA. Dacă este să ne mulțumim de ceva din partea lui Cartoon Network România, acel lucru este grila, ce este de 1000 de ori mai bună decât cea a versiunii originale.

Sursă GIF: Nightosphere

Un comentariu: